Warning: constant() [function.constant]: Couldn't find constant EXTENDIFY_DEVMODE in /var/www/sovdigfrisk.dk/public_html/wp-content/plugins/extendify/app/Library/Frontend.php on line 251
Kosten - sovdigfrisk.dk

Kosten

Effekter af kost på søvnkvalitet

Der er mange nye oplysninger om virkningen af søvnvarighed og -kvalitet på fødevalg og forbrug hos både børn og voksne. Der er dog blevet lagt mindre vægt på virkningerne af kostmønstre og specifikke fødevarer på nattesøvn.
Tidlige undersøgelser har vist, at visse kostmønstre kan påvirke ikke kun dagtimerne årvågenhed, men også nattesøvn.

 Forskning har fokuseret på virkningerne af blandede måltidsmønstre, såsom højt kulhydratindhold plus fedtfattige eller kulhydratfattige diæter, på kort sigt på søvn. Sådanne undersøgelser fremhæver en potentiel effekt af makronæringsindtag på søvnvariabler, især ændringer i langsom bølgesøvn og hurtig øjenbevægelsessøvn med ændringer i kulhydrat- og fedtindtag.

 Andre undersøgelser undersøgte i stedet indtagelsen af specifikke fødevarer, der indtages på et fast tidspunkt i forhold til søvn, på søvnarkitektur og kvalitet. Disse fødevarer, specifikt mælk, fed fisk, tærte kirsebærsaft og kiwifrugter, gennemgås her. Undersøgelser giver nogle beviser for en rolle af visse kostmønstre og fødevarer i fremme af høj kvalitet søvn, men flere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater.

Nøgleord: kost, kirsebær, kiwi, mejeri, kulhydrat, glykæmisk indeks, søvn, REM